Ugye nem feledkezett meg a kamarai tagdíjról?

A 2015. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2015. március 31.
Kamarai hozzájárulását a területi lista alapján várják teljesíteni.

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítása tartalmazza, hogy minden nem agrártevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnek kötelezően regisztrálnia kell a székhely szerint illetékes területi kamaránál. Az újonnan alakuló egyéni és társas vállalkozásoknak a bejegyzésüket követő öt munkanapon belül kell nyilvántartásba vételüket kezdeményezni.  A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait.

Sokan nem tudják, hogy a vállalkozás megszűnését, szüneteltetését is be kell jelenteni a kamaránál, ez a vállalkozás saját felelőssége. Érdemes azt is tudni, hogy abban az évben, amikor a vállalkozás akár egy napot is működik a hozzájárulási díjat fizetni kell.

A 2015. évi kamarai hozzájárulás befizetésével egyidejűleg a módosult adatokat is be kell jelenteni kamaránknak. Az önkéntes adatszolgáltatást is érdemes kitölteni, mivel ezen adatok alapján a kamara a vállalkozások részére személyre szabott szolgáltatást tud nyújtani. A kamarai hozzájárulás és az adatfrissítés határideje 2015. március 31. A hozzájárulás megfizetése ügyfélszolgálati irodáinkban készpénzben, illetve a kamarák bankszámlájára – a vállalkozás adószámának feltüntetésével – történő átutalással rendezhető. Az adatszolgáltatási kötelezettséget a www.kamreg.hu oldalon lehet teljesíteni.

A gazdálkodó szervezetek kötelező regisztrációja a vállalkozások helyi és országos, teljes körű adatbázisának létrehozását, így a gazdaság önkormányzatainak hatékony működését alapozza meg. A hozzá kapcsolódó, évenként fizetendő hozzájárulási díj pedig a rendszer működtetésén túl a törvény által előírt, a vállalkozások számára végzett közfeladatok ellátásához nyújt fedezetet.

Területi Kamarák listája

http://www.mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/a-teruleti-kamarak-honlapja-cime-bankszamlaszama-es-telefonszama-2542